Przedszkole nr 93 im. H. Zdzitowieckiej

Przedszkole nr 93 im. H. Zdzitowieckiej
ul. Skibowa 13
61-312 Poznań
Telefon: 61 879 84 36

tel: 61 879 84 36

Jadłospis

Jadłospis

 

16.10.2017r. – 20.10.2017r.

 

Dzień

I śniadanie

II śniadanie

Obiad

 

Poniedziałek

16.10.2017r.

 

Kawa na mleku(6), herbata, pieczywo mieszane(1) z masłem(6), szynka drobiowa(1,5,6,8), ser żółty(6), pomidory, sałata zielona, gruszki

 

 

Herbata owocowa,

budyń waniliowy(1,6) z sosem truskawkowym

 

Zupa fasolowa(8) z mięsem i zieleniną, jajecznica ze szczypiorkiem(2), ziemniaki,

marchewka gotowana ” mini ” z masłem i bułką tartą(1,6),

kompot wieloowocowy

 

Wtorek

17.10.2017r.

 

Mleko(6), herbata,

pieczywo mieszane(1) z masłem(6), twarożek(6) z papryką czerwoną i szczypiorkiem, banany

 

 

Mleko(6), herbata,

surówka z marchwi i jabłek z waflami pszenno–ryżowymi(1)

Crunchella

 

Zupa pieczarkowa(6,8) na śmietanie z zieleniną,

spaghetti w sosie bolońskim(1) z zielonym groszkiem,

kompot wieloowocowy

 

Środa

18.10.2017r.

 

Zupa mleczna z płatkami owsianymi(1,6), herbata, bułki pszenne(1) i z ziarnami(1) z masłem(6)

i powidłami, gruszki

 

Mleko(6), herbata,

chleb żytni(1) z masłem, serem białym wędzonym(6) ze szczypiorkiem, banany

 

 

Krem z czerwonej soczewicy (8) z mięsem i zieleniną,

placki ziemniaczane ze śmietaną(1,2,6),

kalarepa do chrupania,

sok marchewkowy

 

 

 

Czwartek

19.10.2017r.

 

Kawa na mleku(6), herbata, pieczywo mieszane(1) z masłem(6), pasta z tuńczyka(3) z zieleniną, dżem brzoskwiniowy, banany

 

 

Herbata z miodem i cytryną,

pianka mleczna(6) z truskawkami

 

Rosół(8) z makaronem i zieleniną, kurczak w potrawce(1,6),

ryż gotowany na sypko,

marchewka z groszkiem,

kompot wieloowocowy

 

Piątek

20.10.2017r.

 

Mleko(6), herbata,

pieczywo mieszane(1) z masłem(6), pasta z jaj z twarogiem(2,6) i szczypiorkiem, gruszki

 

 

Mleko(6), herbata, kisiel żurawinowy(1) z mleczkiem waniliowym(1,6),

chipsy jabłkowe

 

Zupa pomidorowa z mięsem, makaronem(1,8) i zieleniną,

ryba panierowana (1,2,3), pieczona w piecu konwekcyjno - parowym, ziemniaki,

surówka z białej kapusty z kukurydzą,

kompot wieloowocowy

 

Dopuszcza się wprowadzenia zmian w jadłospisie.

Intendent: Kucharka: Dyrektor:

biedronki
motylki
wiewiorki
jezyki
Archiwum
niedzwiadki
pszczolki
Archiwum

Linki


× Ta strona używa plików cookies. Dowiedz się o celach i zasadach ich wykorzystywania.
Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookies, zgodnie z ustawieniami swojej przeglądarki.